Салатата на градинаря

събота, 12 юни 2010 г.

Това е разновидност на популярната градинарска салата, само че е доста по-хубава. Всъщност тя не само по името се различава - това е един зимен вариант на така наречената градинарска салата.

Продукти: 750 г картофи. 150 г зрял бял боб. 1-2 глави лук, 3 кисели краставички. 4 домата. 4 с.л. майонеза, копър, босилек, оцет, сол, черен пипер, щипка захар.

Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на малки кубчета. Смесваме картофите със сварения предварително боб и ситно нарязания лук. Заливаме сместа с оцет и плътно затваряме с капак в подходящ съд, за да престои така поне 1 час. Добавяме нарязаните на кубчета кисели краставички и домати и овкусяваме салатата с майонезата, зелените наситнени подправки, поръсваме я със захар, сол и черен пипер и разбъркваме добре и внимателно. Прехвърляме салатата в салатиера и украсяваме по вкус.

Онези, които пазят диета, могат да приготвят салатата и без майонеза. От това вкусът и изобщо не губи, даже може да добие нов нюанс, ако сложите вместо майонезата - здравословен зехтин.

Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.