Зеленчукова супа

петък, 26 декември 2008 г.

Вземаме 2 корена от магданоз, 3 моркова, 1 парче целина, праз, половин зелка, 2 лъжици масло, 2 литра вода, сол, 2 лъжици брашно, пържен хляб на хапки. Изчистваме зеленчуците, нарязваме ги на парчета, а зелето режем на ивици. Слагаме маслото да заври с 2 лъжици вода. В заврялото масло пускаме зеленчуците, пържим ги като от време на време ги разбъркваме с лъжица. Посоляваме. Заливаме с втория литър вода и оставяме всичко да заври. Правим от масло и брашно светла запръжка, която разреждаме със супата. Застройваме я с яйце и оцет. Като добавка сервираме пържен хляб на хапки.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.