Цацики

събота, 1 ноември 2008 г.

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:
1 краставица
сол
1-4 скилидки чесън
1/2 връзка копър
400 г кисело мляко
2 с. л. лимоноВ сок
2 с. л. зехтин
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Краставицата се настъргва, посолява и се оставя да престои ок. 10 мин. Чесънът и копърът се нарязват на ситно.
2. Настърганата краставица се изсипва във фино сито и добре се изстисква. Киселото мляко се размесва с краставицата, чесъна, копъра, лимоновия сок и зехтина и се подправя с черен пипер.
Вариант За сос от краставици и мента -
заменете копъра с мента и не слагайте чесън.
Подходяща комбинация Питка: фурната се загрява до 200 °С (с вентилатор - 180 °С) или се включва грилът. Питката се напръск¬ва със зехтин и се пече до златисто на средна фурна или под грила 5-10 мин. Изважда се и се поръсва със сушен риган.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.