Сос от чушки и овче сирене

петък, 31 октомври 2008 г.

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:
4 печени червени чушки (от буркан)
100 г овче сирене
1/2 връзка магданоз
4 мариновани пеперони по желание
100 г пълномаслено прясно сирене
сол, черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Чушките се пасират или се нарязват на ситно. Овчето сирене се натрошаба с вилица. Листата на магданоза се нарязват. Пеперони* те (ако ги има) се нарязват на кръгчета.
2. Чушките, овчето сирене, магданозът, прясното сирене и пепероните се подправягг със сол и черен пипер.
Подходяща гарнитура Картофи с масло на фурна (стр. 50) или смес от сурови зеленчуци
Вариант За чушки, пълнени с овче сирене: 100-150 г овче сирене - според големината на чушките - се нарязва на триъгълни парчета и с него се напълват отцедените печени чушки. Пълнените чушки са вкусни и топли: за тази цел ги изпържете 6 зехтин ок. 10 мин на умерен огън, поръсете с 3 с. л. едро нарязан магданоз.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.