Сос oт тиква и сусам

четвъртък, 30 октомври 2008 г.

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:
300 г тиква (тегло с кората)
сол
4 с. л. тахан (сусамова паста)
3 с. л. лимонов сок
1 с. л. зехтин
черен пипер
2 с. л. тиквени семки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Тиквата се обелва, семената се отстра-
няват, а месестата част се нарязва на пар-
чета, които се варят в подсолена вода
10-15 мин. Водата се излива, а тиквата
се пасира.
2. Пасираната тиква се размесва със сусамо-
вата паста, лимоновия сок и зехтина,
солта и черния пипер. Сосът се разсипва
в купички и поръсва с тиквените семки.
Вариант За приготвяне на хумус: 200 г варен нахут (консерва) се изсипва в сито, облива се с вода, отцежда се и се пасира. Тиквата се замества с нахута. Добавя се 150 мл кисело мляко.
Съвет Поръсете със запържени на умерен огън, ок. 3 мин, тиквени семки, като преди това ги отцедите върху кухненска хартия и посолите.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.