Пикантна салата от диня

сряда, 29 октомври 2008 г.

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:
800 г диня (тегло заедно с кората)
1 глава лук
2 зелени чушлета чили по избор
1 връзка листа от кориандър
сол, черен пипер
сокът от 2 зелени лимона
4 с. л. червен винен оцет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Месестата част на динята се отделя от кората, семената й се отстраняват и се нарязва на парчета. Лукът се нарязва на пръстенчета. Чушлетата чили се почистват от семената и се нарязват на ситно. Листата кориандър се измиват и откъсват от стъблата.
2. Забърква се дресинг от сол, черен пипер, лимонов сок и оцет. Парчетата диня се смесват с лука, чилито и кориандъра и се мариноват с дресинга.
Съвет Половината диня може да се замес¬ти с пресен ананас, а кориандърът - с едро нарязан магданоз.
Вариант Сервирайте салатата в самата диня! За целта динята се измива и отгоре се изрязва капаче. Месестата част се изряз¬ва с остър тънък нож и се изважда с лъжи¬ца. Салатата се приготвя по описания начин и се сервира в динената кора.




Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.