Мариновани зеленчуци

вторник, 28 октомври 2008 г.

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:
2 тиквички
1 патладжан
150 г стерилизирани печурки
1 глава чесън
1/2 връзка мащерка
зехтин
4-6 с. л. балсамов оцет
сол • черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Тиквичките и патладжанът се нарязват косо на филии. Печурките се почистват, големите гъби се разрязват наполовина. Чесновата глава се разрязва през средата. Мащерката се измива.
2. В един или два тигана се загрява обилно количество зехтин и в него се пържат ок. 5 мин до златисто зеленчуците, чесъ¬нът и мащерката. Подправя се със сол и черен пипер и се залива с балсамов оцет.
3. Зеленчуците се нареждат в плоски съдо¬ве и се покриват със зехтин. Оставят се 12 ч 6 хладилник. При сервиране се отцеждат от маринатата.
Готвите веднъж - ядете два пъти
Маринатата може да се съхранява 6 хладил¬ник - идеална е за ароматен салатен дре¬синг! Нужно е само да се овкуси със сол, черен пипер и балсамов оцет.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.