Мексиканска салца

неделя, 2 ноември 2008 г.

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:
1/2 краставица
2 домата
3 стръка пресен лук
2 чушлета чили
1/2 връзка пресен кориандър (или магданоз)
сол • черен пипер
сокът от 2 зелени лимона
3 с. л. зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Краставицата, доматите, пресният лук и чушлетата чили се почистват. Махат се семената на чушлетата. Краставиците и доматите се нарязват на кубчета, а лукът и чушлетата - на пръстенчета. Листата на кориандъра се откъсват.
2. Краставиците, доматите, лукът, чушле¬тата и кориан^ърьт се размесват и подпра¬вят със сол, черен пипер и лимонов сок. Прибавя се зехтинът и салцата престоява ок. 15 мин.
Подходяща комбинация Хляб или чипс тортиля. Подходяща е с пържено рибно филе (напр. сьомга, морски дявол): Поръсете филетата с 2 с. л. сок от зелен лимон, сол и черен пипер. Изпържете в тигана рибата на умерен огън за ок. 5-10 мин и от двете страни.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.