Рукола със сметана

вторник, 4 ноември 2008 г.

ПРОДУКТИ за ок. 300 г:
1 връзка рукола
50 г тиквени семки
200 г заквасена сметана
сол и черен пипер
лимонов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Руколата се почиства, стъблата се отстраняват, а листата се пасират с тиквените семки.
2. Заквасената сметана се разбърква go получаването на гладка смес и се овкуся-ва със сол, черен пипер и лимонов сок.
3. Сместа от рукола и тиквени семки се размесва със сметаната и се сервира.
Запаси Съхранява се плътно затворе¬но в хладилник 5 дни. Ако в горната част се отдели течност, разбъркайте преди сервиране.
Съвет Вкусно е не само върху филия хляб, но и с пикантни палачинки или катми. Ако разбъркате сметаната със 100 мл прясно мляко, пастетът се превръща в сос, който можете да сервирате към печени небелени картофи или хрупкави зеленчуци.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.