Салата от червено цвекло и лук

петък, 24 октомври 2008 г.

Продукти:
2 червени цвекла
1 средна глава жълт лук
сол и прясно смлян черен пипер
четвърт чаша зехтин- екстра върджин
2 с.л. винен оцет

Начин на приготвяне:
Отрежете дължините на цвеклото- да останат 5 см откъм корена. Измийте ги добре с четка, сложете ги в тенджера и ги покрийте с вода- като накипнат, нека се варят на тих огън около час- докато леко омекнат.Може да ги сварите и в тенджера под налягане за 10 минути. Пробвайте дали са готови с вилица. Като са готови и след като изстинат, махнете кожата. Нарежете цвеклото на тънки резени заедно с лука и сложете в салатена купа. Подправете със сол и пипер, зехтин и оцет.
По-добре е, ако приготвите салатата няколко часа по-рано и тя престои така.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.