Сусамени гъбки

сряда, 22 октомври 2008 г.

Продукти:
десетина пресни гъби
1 белтък от яйце
сол
сусам
олио за пържене

Начин на приготвяне:
ИЗмийте и почистете гъбите, като отрежете само крайчеца на пънчетата им. Запечете сусамените семена на загрят сух тиган до златист цвят, но без да прегарят. Разбийте белтъка с щипка сол. Всяка шапчица на гъба топете първо в разбития белтък и след това в сусамените семена. Изпържете във фритюрник или в дълбок съд с маслена баня. Сусамените гъбки стават както за гарнитура, така и за самостоятелно мезе към бира например.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.