Пиле с карфиол

събота, 25 октомври 2008 г.

Продукти:
4 бр. пилешки гърди
300 г карфиол
200 г бяло вино
50 г кашкавал
2-3 скилидки чесън
1 глава лук
магданоз
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Задушаваме в олиото нарязанитена ситно лук и чесън докато поомекнат. Пилешкото месо нарязваме на по-едри парчета и добавяме към лука и чесъна, разбъркваме добре и посоляваме със сол. Слагаме виното и около 200 г топла вода и оставяме да ври на тих огън около 10 минути. През това време измиваме карфиола и го разделаме на малки цветчета. Добаваме го към пилешката манджа и варим докато пилето и карфиолът напълно омекнат. Добавяме черен пипер, магданоз и преди ястието да стане напълно готово наръсваме с настърган кашкавал. Захлупваме добре и отдръпваме ястието от огъня. Оставяме го да се задуши и да отпочине.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.