Зеленчуци със сос от къри по тайландски

петък, 19 септември 2008 г.

Продукти:
продукти за 2 доза зеленчуци на тиган Уок по основната рецепта, но без подправки

За соса от къри:
1 глава лук
1 с.л. олио
1-2 с.л. тайландска къри-паста
4 резена зелен лимон
800 мл неподсладено кокосово мляко (от консерва)
1 с.л. доматено пюре
1-2 с.л. оризов или бял винен оцет
захар
1-2 с.л. рибен сос

Начин на приготвяне:
1. За соса от къри се обелва и нарязва на ситно лукът. В голяма тенджера се сгорещява олиото и лукът се запържва в него. За 1 минута се добавя и къри-пастата. Доливат се 150 мл вода и всичко се вари около 5 минути.
2.Лимоните се нарязват на тънки ивички и заедно с кокосовото мляко и доматеното пюре се добавят към соса. След като заври, се подправя с оцет, щипка захар и рибения сос.
3. Зеленчуците се приготвят по основната рецепта, но без да се подправят. Смесват се с къри-соса, загряват се за кратко и се сервират.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.