Кисело зеле

петък, 19 септември 2008 г.

Продукти:
1 глава лук
2 с.л. свинска мас или олио
1 парче сланина с кожа (30 г)
700 г кисело зеле
½ л месен или зеленчуков бульон
½ ч.л. черен пипер на зърна
1 ч.л. плодчета хвойна
2 дафинови листа
1 ч.л. семена от кимион
сол и захар
конец

Начин на приготвяне:
1. Лукът се обелва и се нарязва на тънки кръгчета. ИЗпържва се в маста. Добавят се сланината, киселото зеле и бульонът и всичко завира.
2. Зърната черен пипер, плодчетата хвойна и кимионът се слагат в хартиено филтърче от чай или платнено джобче. Завързват се с конез и се пускат в зелето. Вари се 10-50 минути. При нужда се отлива от бульона.
3. Зелето се подправя със сол и захар. Преди сервиране се изваждат сланината и пликчето с подправки.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.