Къдраво зеле със сметана

петък, 19 септември 2008 г.

Продукти:
700 г къдраво зеле
1 глава лук
150 г бекон
1 с.л. олио
200 мл зеленчуков бульон
200 г течна сметана
сол и черен пипер
настъргано индийско орехче

Начин на приготвяне:
1. Зелето се разрязва на четвъртини и кочанът се отстранява.Останалото се нарязва на квадрати с размер около 2 см. Беконът се нарязва на кубчета.
2. В голям тиган се сгорещява олиото. В него се запържват лукът и беконът, а по-късно се добавя и зелето. Задушава се за кратко и се залива със зеленчуковия бульон. Вари се без капак около 15 минути на слаб огън. При нужда се добавя още бульон или се разбърква.
3. Добавя се сметаната и се подправя със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.