Продукти:
2 моркова
1 тиквичка
1 червена чушка
2 връзки пресен лук
2 с.л. олио
2 с.л. тъмно сусамово олио
150 мл светъл соев сос
250 г соеви кълнове
Начин на приготвяне:
1. Зеленчуците се почистват, а морковите се обелват. Морковите и тиквичките се разполовяват по дължина и се нарязват на резени. Броколите се накъсват на розички. Чушката се нарязва на лентички, а пресният лук- на парчета около 3 см.
2. Олиото се сгорещява. В него за 5-10 минути се запържват зеленчуците без соевите кълнове. Подправя се със сусамовото олио и соевия сос. Добавят се кълновете и се вари около 2 минути. Соевите кълнове трябва да са хрупкави. Сервира се веднага.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Пържени зеленчуци в тиган Уок
петък, 19 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар