Основна рецепта за зеленчуци на фурна

петък, 19 септември 2008 г.

Продукти:
1 тиквичка
1 глава резене
2 глави лук
2 моркова
200 г гъби
2 клончета розмарин
сол и черен пипер
3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 200 С. Тиквичката и резенето се измиват и почистват. Лукът и морковите се обелват. Гъбите се почистват и по-големите се разполовяват. Лукът се нарязва на полумесеци, като отделните пластове се разделят един от друг. Останалите зеленчуци се нарязват на кубчета. Розмаринът се измива.
2. Зеленчуците и розмаринът се изсипват в тава, подправят се със сол и черен пипер и се поръсват със зехтин. Пекат се в средната част на фурната 25-35 минути (с вентилатор- 180 С). По възможност се разбъркват. Зеленчуците на фурна са вкусни и студени.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.