Супа Минестроне с бял боб

понеделник, 22 септември 2008 г.

Продукти:
2 глави лук
2 скилидки чесън
1,2 кг зеленчуци (например моркови, резене, целина, праз лук, грах, зелен фасул, къдраво зеле, картофи)
50 г пушен бекон или сланина
2 с.л. масло
1 ½ л зеленчуков бульон
1 консерва домати
1 консерва бял боб (250 г)
сол и черен пипер
1 връзка магданоз
4 с.л. настърган пармезан

Начин на приготвяне:
1. Лукът се обелва и нарязва на тънки полумесеци. Чесънът се обелва. Зеленчуците се почистват, ако е необходимо, и се нарязват.
2. Беконът се нарязва на кубчета и се стапя в тенджера. В него се запържват лукът и пресованият чесън. Добавят се останалите зеленчуци и се задушават около 1 минута. Заливат се с бульона и всичко се вари 15 минути.
3. Доматите се попарват и обелват. Разполовяват се и се отстранява семенната част, а останалото се нарязва на кубчета. Бобът се отцежда и заедно с доматите се изсипва в тенджерата. Всичко се разбърква и се оставя да ври 10 минути без капак. Подправя се със сол и черен пипер. Магданозът се измива, нарязва и добавя към супата, която се сервира, поръсена с пармезан.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.