Продукти:
1 глава лук
1 парче джинджифил колкото орех
2 скилидки чесън
4 с.л. олио
1 ч.л. куркума
1 ч.л. млян ким
700 мл зеленчуков бульон
300 г червена леща
1 връзка магданоз
сол и черен пипер
3-4 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Лукът и джинджифилът се обелват и нарязват на ситно. Чесънът се обелва.
2. Олиото се сгорещява и за около 2-3 минути се задушават лукът, пресованият чесън и джинджифилът. Подправя се с куркума и ким.
3. Добавя се лещата, залива се с бульона и се вари 10-12 минути на среден огън, докато почти поеме течността.
4. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Част от него се оставя за гарниране, а остналото се изсипва в лещата и се разбърква. Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Червена леща по индийски
понеделник, 22 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар