Леща яхния

понеделник, 22 септември 2008 г.

Продукти:
250 г зелена леща
1 връзка корени за супа (например моркови, праз, целина)
150 г бекон
2-3 с.л. олио
сол и черен пипер
1 кубче зеленчуков бульон
2 с.л. брашно
4-6 с.л. балсамов оцет

Начин на приготвяне:
1. Лещата се накисва в студена вода за 12 часа. Изсипва се в тенджера и се залива с вода. Вари се до омекване на средна температура около 20 минути, като пяната се маха.
2. Корените за супа се почистват и нарязват на кубчета по около 1 см. Беконът също се нарязва на кубчета и се запържва в 1 ч.л. олио.
3. Зеленчуците и беконът се прибавят към лещата. Ври около 5 минути. Подправя се със сол и черен пипер. Добавя се бульонът.
4. Останалото олио се сгорещява и брашното се запържва за около 5 минути до светлокафяво. Добавя се към лещата. Преди сервиране се подправя с оцет.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”




Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.