Вегетарианско чили

понеделник, 22 септември 2008 г.

Продукти:
1 глава лук
2 чушки
800 г червен боб (от консерва)
1 консерва сладка царевица (около 340 г)
1 с.л. олио
2 с.л. млян кориандър
2-4 сушени люти чушлета
1 буркан белени домати (800 г)
сол
1 с.л. какао на прах
200 г заквасена сметана

Начин на приготвяне:
1. Лукът се обелва и нарязва на дребно. Чушките се измиват и нарязват на ивички. Бобът и царевицата се изсипват в сито, измиват се със студена вода и се отцеждат.
2. Лукът се задушава в олиото. Добавят се чушките и се задушава още около 2 минути. За около 1 минута се добавят кориандърът и лютите чушлета. Залива се с доматите. Вари се на среден огън около 10 минути и се посолява.
3. Добавят се бобът, царевицата и какаото да се вари още около 5 минути. Сервира се с лъжица заквасена сметана.


Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.