Супа от карфиол и броколи

понеделник, 22 септември 2008 г.

Продукти:
1 глава карфиол (около 750 г)
500 г броколи
1 глава лук
½ лимон
1 с.л. масло
800 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер
200 г сметана
настъргано индийско орехче

Начин на приготвяне:
1. Карфиолът и броколите се почистват и измиват. Карфиолът се накъсва на парчета, а броколите- на розички. Лукът се обелва и нарязва на дребно. Лимонът се попарва и нарязва на резени.
2. В тенджера в маслото се задушава лукът. Добавя се карфиолът и се задушава за кратко. Залива се със зеленчуковия бульон и се добавя лимонът. Температурата се намалява. Вари се около 15 минути, докато карфиолът омекне. Броколите се бланшират около 15 минути в подсолена вода. Изплакват се със студена вода.
3. Лимоновите резени се изваждат и супата се пюрира. Добавя се сметаната и всичко завира още веднъж. Подправя се със сол, черен пипер и щипка индийско орехче. Броколите се добавят към готовата супа и всичко се загрява за кратко.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.