Супа от тиква с къри

понеделник, 22 септември 2008 г.

Продукти:
800 г тиква
1 глава лук
4 см джинджифил
1 с.л. олио
1 с.л. червена тайландска къри паста
700 мл зеленчуков бульон
400 мл портокалов сол
400 мл неподсладено кокосово мляко (от консерва)
сол
захар

Начин на приготвяне:
1. Тиквата се обелва, семките се отстраняват и останалото се нарязва на парчета. Джинджифилът се обелва и се нарязва на ситно.
2. Олиото се сгорещява и лукът се задушава. Добавят се парчетата тиква и джинджифилът за кратко. Добавя се къри-пастата и всичко се запържва около 1 минута. Залива се със зеленчуковия бульон и завира. Температурата се намалява и всичко се вари около 15 минути, докато тиквата омекне.
3. Супата се пюрира. Добавят се портокаловият сок и кокосовото мляко. Всичко завира още веднъж и се подправя със сол и захар.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.