Основна рецепта за зеленчукова крем супа

понеделник, 22 септември 2008 г.

Продукти:
500 г зеленчуци
1 стрък праз лук
1 глава резене
3 стръка целина
250 г картофи
1 глава лук
1 с.л. масло
800 мл зеленчуков бульон
2 дафинови листа
200 г сметана
сол и черен пипер
настъргано индийско орехче

Начин на приготвяне:
1. Зеленчуците се почистват и измиват. Морковите и картофите се обелват. Всичко се нарязва на кубчета. Лукът се обелва и нарязва на ситно.
2. Маслото се стапя в тенджера и в него се задушава лукът. Добавят се зеленчуците, запържват се за кратко и се заливат с бульона. Добавят се дафиновите листа и всичко завира. Температурата се намалява и зеленчуците се варят около 15 минути до омекване.
3. Дафиновите листа се изваждат и супата се пюрира. Добавя се сметаната и всичко завира още веднъж. Подправя се със сол, черен пипер и щипка индийско орехче.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.