Пълнени домати с риба тон

петък, 19 септември 2008 г.

Продукти:
8 месести домата (около 2 кг)
сол и черен пипер
4 филии бял хляб
4 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
2 консерви риба тон в собствен сос (по 140 г)
1 връзка магданоз
2 с.л. течна сметана
1 яйце
1 ч.л. нарязана мащерка (прясна или сушена)
1 с.л. каперси
олио за намазване на тавата

Начин на приготвяне:
1. Доматите се измиват и от всеки се отрязва капаче. Семената се изваждат с лъжица. Месестата част също се изважда и се оставя настрани. Доматите се посоляват отвътре и се отцеждат.
2. Фурната се загрява до 200 С (с вентилатор- 180 С). Хлябът се нарязва на кубчета и се запържва до зачервяване в 2 с.л. зехтин. Чесънът се обелва и пресова вътре. Пържи се кратко и тиганът се снема от котлона.
3. Рибата тон се отцежда и се размачква с вилица. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Сметаната се смесва с яйцето и рибата. Подправя се със сол, черен пипер и мащерка. Добавят се магданозът, каперсите и чесновите крутони. Доматите се напълват с тази смес и се захлупват с капачетата.
4. Подреждат се в намаслена тава. Около тях се сипва нарязаното месо от доматите. Подправят се със сол и черен пипер и се поръсват с останалия зехтин. Пече се 20 минути в средната част на предварително загрята фурна.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.