Основна рецепта за пълнени чушки

петък, 19 септември 2008 г.

Продукти:
1 филия стар хляб
60-90 мл мляко
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
500 г кайма смес
1 яйце
сол и черен пипер
2 с.л. олио
1 буркан белени домати (800 г)
4 жълти или зелени чушки (800 г)

Начин на приготвяне:
1. Хлябът престоява 10 минути в хладко мляко. Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно. Магданозът се измива. По желание няколко листенца се оставят за гарниране, а останалите се нарязват на ситно.
2. Каймата се омесва с яйцето, половината от лука, нарязания магданоз и отцеделния хляб. Подправя се със сол и черен пипер.
3. В тенджера се сгорещява олиото и в него се задушава останалия лук. Добавят се доматите от консервата заедно със сока, размачкват се с вилица и се оставят да къкрят 10 минути.
4. Чушките се измиват. Отгоре се отрязват капачета, от които се отстранява семенната част. Напълват се с каймата и се захлупват с капачетата. Напълнените чушки се поставят в доматенич сос и се задушават 45 минути на средна температура. Гарнират се с останалите листенца магданоз.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.