Спанак със сметана

петък, 19 септември 2008 г.

Продукти:
1 глава лук
1 с.л. масло
450 г замразен спанак
150 г зеленчуков бульон
200 г сметана
сол и черен пипер
настъргано индийско орехче

Начин на приготвяне:
1. Лукът се обелва, нарязва се на ситно и се задушава в маслото. Добавя се замразеният спанак и се залива със зеленчуковия бульон. Ври 10 минути на слаб огън, докато спанакът се размрази напълно. Разбърква се от време на време.
2. Добавя се сметаната. Подправя се със сол, черен пипер и щипка индийско орехче. Според предпочитанията си можете да сгъстите супата с 1 ч.л. нишесте, разтворено в 2 с.л. студен вода. Разбъркайте добре и сервирайте.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.