Топла салата от леща

вторник, 23 септември 2008 г.

Продукти:
200 г дребна зелена или кафява леща
400 мл зеленчуков бульон
1 връзка репички
3 стръка пресен чесън
50 г кълнове от репички
1 кисела ябълка
2 с.л. лимонов сок
4 с.л. ябълков оцет
сол и черен пипер
6 с.л. олио
½ връзка пресен лук

Начин на приготвяне:
1. Лещата се измива със студена вода и се залива с бульона. Вари се захлупена 30 минути.
2. Репичките и пресният лук се измиват, почистват и нарязват на тънки кръгчета. Кълновете се изплакват и отцеждат. Ябълката се измива, и без да се бели, се нарязва на осем. Почиства се от семенната част, а останалото се нарязва на тънки резени. Поръсва се с лимоновия сок.
3. Приготвя се винегрет от оцета, солта, пипера и олиото. Смесва се с отцедената леща, репичките, пресния чесън, кълновете и ябълките. Разбърква се леко и се оставя да престои 10 минути. Пресният лук се нарязва на ситно и се поръсва.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.