Основна рецепта за кюфтета

вторник, 23 септември 2008 г.

Продукти:
за 4 порции (около 500 г кайма)
1 филия сух хляб
1 глава лук
1 скилидка чесън
½ връзка магданоз
400 г кайма смес
1 яйце
сол и черен пипер
1 ч.л. червен пипер
олио за пържене

Начин на приготвяне:
1. Филията се накисва в ¼ л хладка вода. Лукът и чесънът се обелват. Лукът се нарязва на ситно, а чесънът се пресова. Магданозът се измива и листата му се нарязват.
2. Към каймата се прибавят в дълбок съд лукът, чесънът, филията хляб, яйцето, 1 ч.л. сол, черният и червеният пипер и магданозът и се меси до постигането на твърда еднородна смес.
3. Каймата трябва да престои 5-10 минути. За да се провери дали е добре подправена, сеизпича кюфтенце в микроволновата фурна или се изпържва. От сместа се оформят с навлажнени ръце 8 кюфтенца или каймата се обработва според съответната рецепта.
4. Кюфтетата с епържат в тиган с нагорещено олио около 5 минути, докато станат златисти отвсякъде.
5. Ако добавите1 ч.л. горчица в каймата, кюфтетата ще станат с още по-пикантен вкус.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.