Кюфтета по азиатски на фурна

вторник, 23 септември 2008 г.

Продукти:
продукти по основната рецепта за кюфтета без червен пипер
2 моркова (около 200 г)
2-3 см джинджифил
1 ч.л. къри на прах

Начин на приготвяне:
1. Каймата се приготвя по основната рецепта. Фурната се загрява до 220 С (с вентилатор- 200 С). Морковите се настъргват на едро. Джинджифилът се обелва, пресова се и заедно с кърито се слага в каймата.
2. От каймата се оформят топчета колкото орех, слагат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се по средата във фурната около 12 минути, като се обръщат веднъж. Сервират се топли или студени.
3. Подходяща гарнитура за тях е сладко-кисел сос за топене.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.