Основна рецепта за печено пиле

вторник, 23 септември 2008 г.

Продукти:
1 средно голямо пиле (около1,5 кг)
сол и черен пипер
1 ч.л. сладък червен пипер
1 бъкет зелени подправки (магданоз, мащерка, риган, дафинов лист)
3 скилидки чесън
2 с.л. разтопено масло (маргарин)

Начин на приготвяне:
1. Пилето се измива със студена вода и се подсушава с кухненска хартия. Натрива се отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Фурната се загрява до 220 С (с вентилатор- до 200 С).
2. Букетът подправки се измива. Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро и заедно с подправките се пъхат в коремната кухина на пилето. Бутчетата се завързват едно за друго с кухненски конец. Пилето се намазва от всички страни с маслото.
3. Поставя се в тавичка с гръдната част надолу и се пече 60 минути, като фурната вече се загрява само отдолу. След 20 минути се обръща. През последните 30 минути от печенето пилето се полива често със соса от тавата. Ако се прободе с шишче в хълбоците и се покаже сок- пилето е готово. При транжиране най-напред се отделят бутчетата, след това се разрязват гърдите и се нарязват на шайби.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.