Пилешки бутчета върху канапе от чушки

вторник, 23 септември 2008 г.

Продукти:
4 малки пилешки бутчета
сол и черен пипер
сладък червен пипер
2 червени чушки
2 жълти чушки
1 манго
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. сушен розмарин
2 с.л. олио

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 220 С (с вентилатор- до 200 С). Бутчетата се измиват, подсушават се и се разрязват по ставата. Натриват се със сол, черен и червен пипер.
2. Чушките се почистват и нарязват на тънки лентички. Мангото се обелва, месестата част се отделя и нарязва на ситно. Лукът се разполовява и се нарязва на полумесеци. Чесънът се обелва и нарязва на кръгчета. Чушките, мангото, лукът и чесънът се смесват с розмарина и олиото. Получената смес се подправя със сол и черен пипер.
3. Правоъгълната тавичка на фурната се покрива с хартия за печене. Зеленчуците се разпределят по повърхността й, а пилешкото- върху зеленчуците. Пече се на средна фурна около 40 минути. За да се провери дали е готово, месото се пробожда в най-дебелата му част: ако оттам изтече сок, то е готово- в противен случай се пече още 10 минути.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.