Пиле с кайсии

вторник, 23 септември 2008 г.

Продукти:
200 г сушени кайсии
400 г пилешки гърди
сладък червен пипер
сол и черен пипер
4 малки глави лук
2-3 с.л. масло
1 консерва рязани домати (400 г)
125 г сметана
къри на прах или млян кимион според вкуса

Начин на приготвяне:
1. Кайсиите се заливат с вряла вода и престояват, докато омекнат. Фурната се загрява до 180 С. Месото се изплаква, подсушава и нарязва на парчета с големина 3-4 см, които се подправят със сол, черен и червен пипер.
2. Лукът се обелва и разрязва на 4 части, запържва се в маслото и се задушава 5 минути. Добавя се месото и се запържва от всички страни. Добавят се доматите и сметаната, подправя се със сол и черен пипер и цялата смес се изсипва във форма за суфле.
3. Кайсиите се отцеждат и се нарязват на ивички. Разпределят се между месото и ястието се пече в средата на фурната (с вентилатор- до 160 С) около 35 минути и се изважда. Подправя се със сол, черен и червен пипер, къри или кимион.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.