Продукти:
2 моркова (около 300 г)
сол
400 г тънки пуешки шницели
1 с.л. средно люта горчица
50 г нарязана на тънко парчета варена шунка
брашно за овалване
1-2 с.л. олио
черен пипер
клечки за зъби
Начин на приготвяне:
1. Морковите се нарязват на пръчици с дължина около 10 см. Попарват се в малко подсолена вода за около 4 минути, без да омекват съвсем.
2. Шницелите се транжират и нарязват на 10 еднакви парчета, намазват се с тънък слой горчица. Шунката се нарязва на 10 части, слага се върху месото и върху всяко парче се слага по 1 пръчица морков. Месото се завива на руло, забожда се с клечки за зъби и се овалва в брашно.
3. Рулцата се пържат около 6 минути всяко, като се обръщат. Подправят се със сол и черен пипер и се сервират със соса от пърженето.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Рулца от пуешко с моркови
вторник, 23 септември 2008 г.
Публикувано от klonka в 10:00
Етикети: пуешко месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар