Пилешки шишчета с кокосов сос

вторник, 23 септември 2008 г.

Продукти:

За основното ястие:
400 г пилешки гърди
3 с.л. кетчуп
3 с.л. соев сос
1 с.л. лимонов сок
олио за пържене
метални или дървени шишчета

За соса:
1/4 л неподсладено кокосово мляко (от консерва)
2 с.л. тахан (сусамова паста)
1 ч.л. къри на прах
2 ч.л. захар
лимонов сок

Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди се изплакват, подсушават и нарязват на ивици с дебелина 1 пръст. Парчетата се набождат на шишчетата по държина вълнообразно и се заливат с маринатата, приготвена от кетчупа, соевия сос и лимоновия сок.
2. В тиган се загрява олио и шишчетата се пържат от всяка страна по около 3 минути.
3. Шишчетата се изваждат от тигана и в мазнината се добавят тахан, къри на прах и лимонов сок и се запържват за соса. Добавя се останалата марината и всичко се оставя да къкри на средна температура в продължение на 3-4 минути. Овкусява се с лимонов сок и се сервира с шишчетата.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.