Основна рецепта за шницел пане

вторник, 23 септември 2008 г.

Продукти:
4 свински шницела (филе, всяко по около 120 г)
сол и черен пипер
около 2 с.л. брашно за овалване
около 10 с.л. галета
2 яйца
олио за пържене
2 лимона

Начин на приготвяне:
1. Шницелите леко се начукват с дървено чукче, след което се подправят със сол и черен пипер.
2. Брашното и галетата се поставят в плоска чиния. Яйцата се счупват в дълбок съд и леко се разбиват с вилица. Шницелите се овалват в брашно, изтръскват се и се потапят в яйцата. Накрая се овалват в галетата.
3. В голям тиган се загрява олио и шницелите се пържат до златисто 8-10 минути от всяка страна. После се слагат върху кухненска хартия, за да попие мазнината, и се сервират с нарязания на кръгчета лимон. Шницелите не се покриват, за да не падне панировката.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.