Бульон от месо със зеленчуци

сряда, 24 септември 2008 г.

Продукти:
750 г говеждо месо (например от бут или плешка)
1 глава лук
1 връзка зелени подправки за супа
3 стръка магданоз
1 дафинов лист
5 зърна черен пипер
сол и черен пипер

За добавката:
2 моркова
150 г тиквички
2 малки домата
½ връзка пресен чесън

Начин на приготвяне:
1. Месото се слага в тенджера със студена вода и бавно се възвира. Лукът се обелва, зелените подправки за супа се почистват и нарязват на едро. Измива се и магданозът.
2. Към месото се добавя лукът, магданозът, дафиновият лист, зърната пипер и 2 ч.л. сол. Всичко се оставя да престои 2 ч. на много слаба температура- супата не трябва да ври, а да къкри.
3. Около 20 минути преди края на топлинната обработка се почистват морковите и тиквичките и се нарязват на тънки като кибритени клечки пръчици (жулиени) или малки кубчета. Доматите се заливат с гореща вода, обелват се, отстраняват се семената и месестата част се нарязва на кубчета. Измитият чесън се нарязва на едро.
4. Супата се прецежда през фино сито, връща се в тенджерата и се слага да заври. Добавят се зеленчуците и се варят на средна температура около 5 минути.
5. Месото се отделя от коста, нарязва се на ситно и се връща в супата, която се подправя със сол, черен пипер и пресен чесън.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.