Гулаш с говеждо месо

сряда, 24 септември 2008 г.

Продукти:
400 г нарязано говеждо за гулаш
400 г лук (около 5 средноголеми глави)
2 с.л. олио
2 с.л. доматено пюре
сол и черен пипер
сладък червен пипер
2 дафинови листа
4 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне:
1. Месото се изплаква и се подсушава. Лукът се нарязва на ситни кубчета.
2. В тенджера се загрява олиото и месото се запържва добре от всички страни. Добавя се лукът и се запържва с месото. Добавя се и се запържва доматеното пюре.
3. Всичко се подправя с 2 с.л. сол, черен пипер и повече червен пипер. Долива се около 300 мл вода и се добавя дафиновият лист. Задушава се под капак на средна температура около 1 ч. и 30 минути. Постоянно се разбърква и ако е нужно се долива вода.
4. Малко преди да е готово или преди сервиране в ястието се добавя сметаната и се разбърква. Подправя се със сол, черен и червен пипер.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”




Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.