Свинско в сладко-кисел сос

сряда, 24 септември 2008 г.

Продукти:
2 моркова (около 300 г)
2 малки стръка праз лук
1 скилидка чесън
1 парче джинджифил колкото орех
100 г пресни соеви кълнове
1 консерва ананасови резени (580 г)
6 с.л. кетчуп
2 с.л. олио
400 г свинско месо
сол и черен пипер
соев сос

Начин на приготвяне:
1. Морковите се нарязват на тънки пръчици. Празът се почиства, разполовява по дължина и листата се отстраняват. Твърдата част се нарязва на около 10 см дълги парчета, които се нарязват по дължина на фини ивички.
2. Чесънът и джинджифилът се обелват и пресоват. Соевите кълнове се измиват. Ананасът се прецежда през сито и 200 мл от сока се разбъркват с кетчупа до получаване на хомогенна смес.
3. Олиото се загрява в дълбок тиган или в Уок. Месото се нарязва на парчета, запържва се и се подправя със сол и черен пипер. Добавят се морковите и се пържи 3 минути. След това за още 3 минути- чесънът, джинджифилът, празът и соевите кълнове.
4. Добавя се сместа от кетчуп и ананасов сок и се оставя да кипне. Ананасът се добавя към горещия сос. Подправя се със соев сос и се сервира.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.