Кебап с къри

сряда, 24 септември 2008 г.

Продукти:
1 малка глава лук
300 г моркови
2 с.л. брашно
2 ч.л. къри на прах
сол и черен пипер
400 г нарязани на парчета пуешки гърди
1 с.л. олио
400 г неподсладено кокосово мляко (от консерва)
300 г замразен грах

Начин на приготвяне:
1. Лукът и морковите се почистват и нарязват на кубчета.
2. В голям плик за замразяване се смесват брашното, кърито, 1 ч.л. сол и малко черен пипер. Месото се слага в плика и се разтръсква, докато се покрие добре от сместа.
3. Лукъ се задушава в тиган с олио, докато стане прозвачен. Добавя се пуешкото и се запържва от всички страни. Прибавят се морковите и всичко се задушава няколко минути.
4. Долива се кокосовото мляко и се оставя да ври при средна температура около 10 минути. След като е вряло 5 минути, се добавя грахът. Подправя се със сол, черен пипер и къри и се сервира.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.