Агнешка яхния със зелен фасул

сряда, 24 септември 2008 г.

Продукти:
400 г агнешки гулаш
2 глави лук
2 скилидки чесън
3 моркова
2 с.л. олио
2 с.л. доматено пюре
сол и черен пипер
1-2 ч.л. сушена мащерка
500 г зелен фасул

Начин на приготвяне:
1. Лукът. чесънът и морковите се почистват и нарязват на ситно.
2. В тенджера с олио се задушават лукът и чесънът. Добавя се месото и се запържва от всички страни. Слагат се морковите и се пържи няколко минути. Прибавя се доматеното пюре и след няколко минути се долива 300 мл вода.
3. Подправя се със сол, черен пипер и мащерка. Задушава се на слаб огън под капак около 60 минути, като се разбърква.
4. Междувременно зеленият фасул се измива и почиства от конците. Нарязва се на парчета с дължина около 2 см и се добавя към ястието 20 минути, преди да е готово. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.