Говеждо печено с портокалов сок

сряда, 24 септември 2008 г.

Продукти:
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 целина с листата
1,5 кг задушено говеждо месо (от плешка или бут)
½ л портокалов сок
сол и черен пипер
2 с.л. доматено пюре
½ ч.л. джинджифил на прах
2 с.л. масло
150 г прясно сирене с подправки

Освен това:
1 дълбока порцеланова купа за мариноване (по-голяма от парче месо)

Начин на приготвяне:
1. Лукът и чесънът се нарязват накубчета, целината заедно с листата- на ситно. Всичко се изсипва в дълбока купа.
2. Месото се слага върху зеленчуците и се залива с портокаловия сок, смесен с 2 ч.л. сол, ½ ч.л. черен пипер, доматено пюре и джинджифил. Оставя се 12 ч. покрито в хладилника.
3. Месото се изважда от маринатата, подсушава се, натрива се със сол и черен пипер и се запържва добре. Добавят се зеленчуците и маринатата и се задушава на тих огън под капак за около 2-3 часа.
4. Печеното се завива добре във фолио. Сосът от гювеча се смесва със сиренето до получаване на пюре. Подправя се със сол и черен пипер. Готовото месо се нарязва на парчета с дебелина около 1 см и се сервира със соса.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.