Продукти:
1 глава лук
600 г свински котлет
1 дафинов лист
2 с.л. средно люта горчица
1-2 с.л. царевичнонишесте за сосове
сол и черен пипер
1-2 ч.л. мед
Начин на приготвяне:
1. Лукът се нарязва на ситно. Месото се задушава с лука и се долива ¾ л вода. Добавя се дафиновият лист и се оставя около 30 минути да къкри (не трябва да ври- става жилаво).
2. Котлетът се увива във фолио. ½ л от соса от печеното се разбърква с горчицата в отделен съд и се оставя да кипне. Добавят се 1-2 с.л. нишесте и се разбива. Оставя се да кипне и къкри до сгъстяване. Овкусява се със сол, черен пипер и мед.
3. Котлетът се нарязва и се сервира със соса.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Свински котлет със сос от горчица
сряда, 24 септември 2008 г.
Публикувано от klonka в 10:21
Етикети: свинско месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар