Свински котлет със сос от горчица

сряда, 24 септември 2008 г.

Продукти:
1 глава лук
600 г свински котлет
1 дафинов лист
2 с.л. средно люта горчица
1-2 с.л. царевичнонишесте за сосове
сол и черен пипер
1-2 ч.л. мед

Начин на приготвяне:
1. Лукът се нарязва на ситно. Месото се задушава с лука и се долива ¾ л вода. Добавя се дафиновият лист и се оставя около 30 минути да къкри (не трябва да ври- става жилаво).
2. Котлетът се увива във фолио. ½ л от соса от печеното се разбърква с горчицата в отделен съд и се оставя да кипне. Добавят се 1-2 с.л. нишесте и се разбива. Оставя се да кипне и къкри до сгъстяване. Овкусява се със сол, черен пипер и мед.
3. Котлетът се нарязва и се сервира със соса.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.