Свинско печено със зеленчуков сос

сряда, 24 септември 2008 г.

Продукти:
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 с.л. олио
сол и черен пипер
1,5 кг свинско роле за печене (може и в готов вид- увито на руло)
1 опаковка замразени зеленчуци за супа (450 г)
1 консерва белени домати (800 г)
2 ч.л. подправка за пица (букет от подправки)
50 г сметана

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 220 С (не се препоръчва печене с вентилатор). Лукът и чесънът се нарязват на ситно поотделно. Чесънът се смесва с олиото и се подправя със сол и черен пипер. Месото се намазва с чесновото олио.
2. Зеленчуците за супа и лукът се разпределят в тава и върху тях се нарежда месото. Пече се само отдолу, около 50 минути, като се обръща. Температурата се намалява на 180 С, добавят се доматите и месото се пече още 75 минути.
3. Печеното се изважда и увива в алуминиево фолио. Към зеленчуците се добавя подправката за пица и всичко се оставя да кипне, а после ври около 5 минути на умерен огън. Добавя се сметаната и се пасира. Подправя се със сол и черен пипер. Месото се нарязва на тънки парчета (сокът от печенето се добавя към соса) и се сервира.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.