Патешки гърди с джинджифил върху канапе от ананас и червено зеле

сряда, 24 септември 2008 г.

Продукти:
400 г патешки гърди
1 консерва резени ананас (565 г без течността)
около 3 см джинджифил
1 голяма консерва червено зеле (800 г)
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Патешките гърди се нареждат в плоска форма. Ананасът се отцежда от сока, който се запазва.
2. Джинджифилът се настъргва на ситно, смесва се с 5 с.л. ананасов сок и се излива върху месото. Оставя се в покрит съд в хладилника минимум 30 минути.
3. Месото се слага в тигана с кожата надолу. Пържи се около 10 минути на силен огън, като многократно се обръща. Изважда се.
4. В тигана се слагат червеното зеле и ананасът и се загряват около 5 минути. Подправят се със сол и черен пипер. Месото се нарязва на тънки парчета и се сервира върху зеленчуците.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.