Свинско филе със сос от ябълки и къри

сряда, 24 септември 2008 г.

Продукти:
600 г свинско филе
сол и черен пипер
3 с.л. олио
1 кисела ябълка
1 малка глава лук
100 г кашу (или бадеми)
1 с.л. къри на прах
100 мл неподсладен ябълков сок
100 мл пилешки бульон
125 г сметана
1 с.л.нишесте за светъл сос

Начин на приготвяне:
1. Филето се разрязва напречно на две и се запържва в загрятото в тиган олио от всички страни до златисто, на средна температура, за 10-12 минути. Изважда се и се увива в алуминиево фолио.
2. Ябълката се измива добре и, без да се бели, се разрязва на четири, изчиства се от семената и се нарязва на ивици. Лукът се обелва и нарязва на ситно, а кашуто се смила.
3. Всичките 3 продукта се задушават в тиган 2 минути. Сместа се поръсва с къри и се оставя да покъкри. Доливат се ябълковият сок и бульонът и се оставя да къкри още 3 минути. Добавят се сметаната и нишестето и се оставя да кипне, подправя се със сол и черен пипер. Месото се нарязва и се сервира със соса от ябълки и къри.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.