Агнешки котлети с извара и чушки

четвъртък, 25 септември 2008 г.

Продукти:
2-3 червени или зелени чушки
400 г обезмаслена сметана
200 г заквасена сметана
2 с.л. лютеница
2 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер
8 двойни агнешки котлети (по 150 г)
4 скилидки чесън
2 клончета розмарин
4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:
1. Чушките се нарязват на кубчета. Изварата се разбърква със заквасената сметана, лютеницата и лимоновия сок, подправя се със сол, черен пипер и се добавят чушките.
2. Котлетите се почистват (ивицата мазнина се отстранява) и подправят със сол и черен пипер. Чесънът се нарязва на шайби. Розмаринът се измива, игличките се изрязват и се нарязват на ситно.
3. Котлетите се пържат от всяка страна около 4-5 минути. Добавят се чесънът и розмаринът и всичко се пържи още няколко минути. Сервира се с изварата.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.