Рамстек с горчица и лук

четвъртък, 25 септември 2008 г.

Продукти:
4 рамстека (по 180 г)
сол и черен пипер
брашно за овалване
350 г лук
2 с.л. олио
2 с.л. масло
1 с.л. захар
200 мл сос от печено говеждо (или супа)
6 с.л. сухо бяло вино или бульон от говеждо
2 с.л. люта дижонска горчица
2 с.л. заквасена сметана
½ връзка пресен чесън

Начин на приготвяне:
1. Пържолите се посоляват, поръсват с черен пипер и овалват в брашно. Лукът се нарязва на четири или осем парчета.
2. Олиото силно се загрява. Пържолите се запържват по 2 минути от всяка страна. Прибавя се маслото и се пържат 3-4 минути. Изваждат се и се покриват с алуминиево фолио, за да се запазят топли.
3. Лукът се задушава в мазнината от пържолите около 3 минути. Поръсва се със захар и се карамелизира. Доливат се сосът от печеното и виното и ври на умерен огън 5 минути. Прибавят се горчицата, сметаната, солта и черния пипер. Прибавя се и месото и ястието се покрива около 5 минути. Пресният чесън се нарязва ситно и се поръсва върху ястието.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.