Свински пържоли с коричка от хрян

четвъртък, 25 септември 2008 г.

Продукти:
4 свински вратни пържоли (около 180-200 г)
сол и черен пипер
2 с.л. олио
2 с.л. меко масло
2 с.л. настърган хрян (от бурканче)
2 с.л. настърган пармезан
2 с.л. галета
1 връзка магданоз
2 връзки зелени подправки за супа
¼ л зеленчуков бульон
125 г сметана
1 с.л. нишесте за светъл сос

Начин на приготвяне:
1. Месото се подправя със сол и черен пипер. Пържи се в загрято олио 3-4 минути от всяка страна. Изважда се и се слага в тава.
2. Фурната се загрява до 180 С (не се препоръчва с вентилатор). 1 с.л. масло се разбърква с хряна, пармезана и галетата. Магданозът се нарязва на ситно и се добавя към останалите продукти. Подправя се със сол и черен пипер. Месото се намазва с пастата с хран и се пече на средна фурна около 15 минути.
3. Почистените подправки за супа се нарязват на пръчици. Запържват се за кратко в мазнината от месото, смесена с остатъка от маслото. Прибавят се бульонът и сметаната и всичко се задушава под капак за 6 минути. Прибавя се нишестето, подправя се и се сервира заедно с пържолите.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.