Шницел по италиански

четвъртък, 25 септември 2008 г.

Продукти:
4 свински шницела (по около 120 г)
4 с.л. босилеково песто (от буркан)
4 малки тиквички
½ връзка босилек
1 консерва рязани домати (800 г)
50 г сметана
сол и черен пипер
150 г моцарела
олио за намазване на формата

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 200 С (с ветилатор- до 180 С). Шницелите се намазват и от двете страни с тънък слой босилеково песто.
2. Тиквичките се настъргват на едро. Листата от босилека се нарязват на ситно.
3. Намазняват се стените на форма за сладкиш. Шницелите се поставят във формата. Доматеният сок от консервата се смесва с тиквичките, сметаната, доматите и босилека и се подправя със сол и черен пипер. Излива се равномерно върху шницелите.
4. Моцарелата се нарязва на тънки кръгчета и се разпределя върху шницелите. Пече се на средна фурна около 20 минути.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.